Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- موضوع فراهم‌سازی زمینه اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار، چالش مهمی است که در سمنان با توجه به جمعیت بالای افراد تحصیل‌کرده بیشتر از سایر استان‌ها خودنمایی می‌کند و به عقیده کارشناسان توجه به دانش‌بنیان‌ها علاج این معضل است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، شعار سال 1401 از سوی رهبر معظم انقلاب با نام «تولید، دانش‌بنیان، اشتغال آفرین نامگذاری شده است؛ این نامگذاری خود چراغ راهی پیش روی مسئولان ذیربط است تا توجهی ویژه نسبت به حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان آن هم در شرایطی که کشور در جنگ اقتصادی سخت قرار دارد؛ داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آنچه کارشناسان می‌گویند؛ افزایش بهره‌وری، رشد اقتصادی و بومی‌سازی در سایه توجه به ظرفیت و توان شرکت‌های دانش‌بنیان محقق خواهد شد و قطعاً در این میان پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان که از فرماندهان اصلی خط مقدم جبهه‌های جنگ اقتصادی هستند باید در راستای تحقق شعار تلاشی گسترده داشته و آستین‌های همت را بالا بزنند. البته افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در استان سمنان رویکردی که در سال 1401 مسئولان این استان بر آن تأکید دارند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: امید است در نخستین سال قرن جدید، همه مسئولان به کمک دانشمندان با سرلوحه قرار دادن تولید دانش‌بنیان، در رفع مشکلات مردم تلاش و همت بیشتری داشته باشند و بیش از پیش در اشتغال آفرینی موفق باشند.

وی با بیان اینکه باید از تولیدات دانش‌بنیان و اشتغال‌زا حمایت شود بر لزوم تشکیل گردهمایی‌های تخصصی در حوزه تولیدات دانش‌بنیان تأکید کرد و گفت: کارگروه‌های تخصصی با حضور نخبگان باید در حوزه دانش‌بنیان در استان سمنان تشکیل شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان با تأکید بر لزوم تلاش همه مدیران و مسئولان استانی در حوزه تحقق شعار سال گفت: برای تحقق شعار سال باید از حرف زدن پرهیز و وارد میدان عمل شد.

مطیعی بر لزوم اتخاذ برنامه‌ریزی مدون و حساب شده برای تحقق شعار سال تأکید کرد و گفت: تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان باید در استان سمنان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و حضور نخبگان در میدان تولید دانش‌بنیان افزایش یابد.

وی یکی از چالش‌های مهم را بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عنوان کرد و گفت: توجه به تولیدات دانش‌بنیان در رفع این چالش و کمک به حوزه اشتغال آفرینی بسیار حائز اهمیت است.

مسعود نصیری رئیس دانشگاه سمنان نیز اظهار داشت: سال 1401 که رهبر معظم انقلاب آن را به نام سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری کرده‌اند و محورها را مشخص کرده‌اند بسیار امر مهمی است.

وی خاطرنشان کرد: بحث تولید که رهبری تأکید کرده‌اند دو ویژگی و شاخصه بسیار مهم دارد, یکی اشتغال آفرین و دیگری دانش‌بنیان بودن بحث تولید است که در کشور ما امر جدیدی است و به آن پرداخته نشده است.

رئیس دانشگاه سمنان بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان مبنا و اصلی مهم در اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود که رهبری سال‌ها پیش آن را مطرح کردند یعنی شرکت‌های دانش‌بنیان مبنا و پایه‌شان همان اقتصاد مقاومتی است و موضوع جدیدی نیست.

نصیری اظهار داشت: هدف این شرکت‌ها بحث تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی است که در سند توسعه جامع علمی کشور نیز به صراحت از آن یاد شده است و منظورش همان توسعه پایدار است.

وی عنوان کرد: بحثی که ما در توسعه پایدار کشور داریم تربیت جوانان خلاق است که این جوانان بتوانند در کشور توسعه پایدار را تثبیت کنند که منظور از آن توسعه ایجاد کارخانه و فضای فیزیکی نیست؛ بلکه فرد فناور منظور است.

رئیس دانشگاه سمنان با بیان اینکه باید نیروهای انسانی خلاق را در دانشگاه‌ها تربیت کنیم گفت: یعنی عملکرد دانشگاه‌های موفق این است که انسان‌های خلاق و فناور را برای شرکت‌های دانش‌بنیان تربیت کنند.

لزوم اتکا به توان داخلی؛ با کمک دانش بنیان‌ها می‌توان از خام فروشی جلوگیری کرداز ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان برای اداره شهر کرج بهره‌گیری می‌شود

نصیری تأکید کرد: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان تنها نباید وابسته به بخش دولتی باشد و نباید نقش بخش خصوصی یا شرکت‌های خصوصی را نادیده بگیریم.

انتهای پیام/363/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان استان سمنان تحقق شعار شعار سال شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۶۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با توجه به شعار سال امکانات کشور و دستگاه‌های اجرایی باید در حمایت از تولید باشد/تلاش برای بومی سازی و تکیه بر توان داخلی

به گزارش تابناک به نقل از مس پرس، دکتر حسین مدرس خیابانی در جلسه‌ تولید مجتمع مس شهربابک، مهمترین رسالت شرکت ملی صنایع مس را تولید دانست و اظهار کرد: تولید یک مولفه اقتدار برای هر کشوری محسوب می‌شود و امروزه با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه تولید، تلاش و اولویت ما رشد تولید و پیشبرد و سرعت بخشیدن به تکمیل طرح‌های توسعه شرکت ملی صنایع مس است.

وی با تاکید بر لزوم انجام مسئولیت‌های اجتماعی تصریح کرد: ایجاد اشتغال در یک منطقه بزرگترین خدمت و مسئولیت اجتماعی است.

وی ادامه داد: انجام مسئولیت‌های اجتماعی، بیشتر در گرو انجام طرح‌های توسعه و رشد تولید است و تمام تلاش و تمرکز پرسنل باید بر رونق و رشد تولید متمرکز باشد تا زمینه برای خدمت بیشتر به مردم در قالب انجام مسئولیت‌های اجتماعی فراهم شود.

مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با تاکید بر بومی‌سازی و تکیه بر توان داخلی اظهار کرد: مهمترین وجه بومی سازی، خودباوری است وخوشبختانه مجتمع مس شهربابک در حوزه بومی‌سازی قطعات پیشگام است.

وی با تاکید بر انتقال تجربه بومی‌سازی مجتمع مس شهربابک به سایر مجتمع‌ها گفت: باید پیگیری‌های لازم برای یکپارچه‌سازی زنجیره تامین صورت پذیرد.

گفتنی است؛ مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در سفر به شهربابک به اتفاق دکتر حسن‌زاده، معاون اقتصادی استانداری کرمان و جمعی از معاونین شرکت ملی صنایع مس، از طرح‌های توسعه مجتمع مس شهربابک بازدید کرد و در جریان مسائل و موانع پیش‌روی پروژه‌های توسعه‌ای قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • حمایت از پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان یک وظیفه فراقوه‌ای‌ است
  • با توجه به شعار سال امکانات کشور و دستگاه‌های اجرایی باید در حمایت از تولید باشد/تلاش برای بومی سازی و تکیه بر توان داخلی
  • ۹۹.۵ درصد اراضی ملی کشور دارای سند است
  • توجه به تولید دانش بنیان کلید حل مشکل اقتصادی کشور است
  • پیشرفت علم و فناوری در مرکزی نیازمند دانش بنیان کردن تولید است
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد است 
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد